News / Sikkerheds- låge eller -kæder for en sikker adgang

Sikkerheds- låge eller -kæder for en sikker adgang

Sikkerheds- låge eller -kæder for en sikker adgang

Ifølge loven, skal alle medarbejdere være sikret ved adgang til områder hvor der arbejdes, uanset om det er på jordniveau eller i højden. 

I mange industrier, såsom petrochemical, fremstilling, konstruktion, udvikling , er regelmæssig adgang ofte påkrævet i forskellige områder enten ved hjælp af platforme eller stiger, som udgør en potentiel risiko for en faldulykke. Risikoen kan minimeres ved hjælp af kæder eller et tværgående rør, men konternuerlig sikring hviler på at disse placeres korkert efter brug hver gang.

Self-closing safety gates er af den sikkerhedsansvarlige en foretrukket løsning fremfor kæder, som regel fordi kæderne kræver at brugeren montere dem korrekt efter brug. Sker det ikke, så er risikoen for en alvorlig ulykke derved skabt. 

 

Fordele ved en selvlukkende sikkerhedslåge fremfor kæder. 

WSelvom det er er en form for beskyttelse og sikker adgang til stiger, taglemme, gelændere og trapper, kan sikkerhedskæder muligvis øge risikoen, da de giver en falsk følelse af sikkerhed. Hvis man vælger at bruge en kæde, skal den ideelt konstrueres på en sådan måde, at den komplette struktur er i stand til at modstå en belastning, der påføres den. Et eksempel, hvad kan der hvis nogen læner sig opad sikkerhedskæden, der bruges til at sikre adgangen som en del af et tagbeskyttelsesystem? Sikkerhedskæden kunne let afvige, hvilket potentielt kunne medføre en alvorlig faldulykke.

Tilsvarende, hvis nogen holder fast i kæden når de når toppen af stigen, eller igennem en taglem når taget. Kæden kan gå i stykker hvilket resulterer i at person falder baglæns. 

 

Typiske områder, hvor en sikker adgang er påkrævet. 

  • Begrænsede arbejdsområder
  • Områder omkring maskiner
  • Faste stiger
  • Tagluger
  • Adgang til platforme
  • Mezzanine 

 

Selvlukkende Sikkerhedslåge

Selvlukkende sikkerhedslåger er installeret i farens retning, dette garantere brugernes sikkerhed og fjerner dermed det der udgør risikoen for en faldulykke.

Den fjederbelastet selvlukkende sikkerhedslåge tilbyder en hurtigt, omkostningseffektiv og nem installation, der medvirker til at eliminere risikoen for en menneskelig fejl og dermed en faldulykke. 

 

Kee Gate video

Se vores video  der forklare hvorfor KEE GATE, vores selvlukkende sikkerhedslåge er den ideelle sikkerhedsløsning. KEE GATE fjederbelastede låger yder en permanent og pålidelig løsning mod faren og sikrer, at intet tomrum efterlades åbent ved adgangspunktet, da de automatisk lukker bag brugeren.